perjantai 5. helmikuuta 2010

Koulussa




"Koulu" tarkoittaa kahta huonetta, joiden kalustus koostuu muovisista pulpeteista, vanhoista puutarhatuoleista ja muusta epämääräisestä sälästä. Opetusvälineinä on tussitalu, cd-nauhuri ja televisio. Huoneistoon kuuluu myös kolmas huone, johon osa opiskelijoista on majoittunut. Kalusteita ei ole, vaan he nukkuvat patjoilla lattialla.
Pidän aina mukana kassissa ylimääräisiä muovipusseja siltä varalta, että täytyy käyttää koulun vessaa. Lattia on märkä, mikä johtuu täkäläisestä tavasta huuhdella jätökset näkymättömiin: otetaan kauhallinen vettä ja heitetään pyttyyn. Samalla sitä roiskuu ympäristöönkin. Muovipussit ovat sitä varten, että laitan ne jalkoihini kenkien päälle, koska bakteeripitoisesta vedestä voi saada tartunnan, jos jalassa on pienikin haava. Vessan käyttöön liittyy toinenkin pieni erikoisuus: käytettyä vessapaperia ei heitetä pönttöön (se voi tukkeutua) vaan paperikoriin.
Koulun sijaintiin liittyy pieni paikallinen yksityiskohta. Viereisessä huoneistossa myydään "lahjakkaiden ja seksikkäiden" (talented and sexy) tyttösten palveluja. Hinnatkin on laitettu näkyviin: edullisin palvelu 250 pesoa, kallein 500 - mitä sitten lienevätkin... euroina kolmesta ja puolesta seitsemään.

Erikoisista olosuhteista huolimatta tunnelma luokassa on korkealla ja töitä tehdään kovasti. Opiskelijat omaksuvat uusia sanoja uskomattoman nopeasti, ja ani harvoin täytyy turvautua englantiin, jotta tulee ymmärretyksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti