sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Hyvää Tiikerin vuotta!

Manilan China Town - kiinalainen kaupunginosa - perustettiin jo 1500-luvulla ja se on maailman toiseksi vanhin kiinalainen siirtokunta. Valitettavasti en muista, missä oli vanhin...


Olimme vastaanottamassa kiinalaista uuttavuotta ja seuraamassa juhlallisuuksia lauantaina, jolloin vuosi vaihtui. Osallistuimme opastetuun kävelykierrokseen, joka oli osa paikallisen kirjaston järjestämää Travelling Writer -kurssia. Meidän kolmen suomalaisen lisäksi ryhmään kuului pari filippiiniläistä ja yksi kanadalainen. Kurssin toinen osa, varsinainen kirjoittamisen osuus, on ensi perjantaina. Mielenkiintoista nähdä, millaista kirjoittamisen opetus täällä on.


Lohikäärmekulkueita, ilotulitusraketteja, pillejä - meteli oli pahempi kuin Turun torilla vappuaattona. Kaikenlaisia kulkupelejä hevosvaunuista kolmipyöräisiin. Joukossa hedelmien ja kukkien myyjiä, kerjääviä lapsia, koiria, kissoja ja kanoja! Koko elämä kadulla.


Retken tavoitteena oli myös tutustua kiinalaiseen keittiöön, ja oppaamme olikin paikallisen ruokalehden toimittaja. Kävimme maistelemassa herkkupaloja eri ravintoloissa, ja täytyy sanoa, että sain parhaimman kevätrullan mitä koskaan. Sitä ei ollut keitetty rasvassa, vaan vihannekset oli kääritty ohuen ohueen tortillaa muistuttavaan kuoreen. Halukkaat saivat kokeilla myös kiinalaisia teemunia: munia keitetään kolme päivää (jos nyt oikein ymmärsin?) teen ja erilaisten mausteiden kanssa, ne kuoritaan ja syödään sellaisenaan. Ulkonäkö ei ollut houkutteleva, munan keltuainenkin oli mustunut. Jätin tällä kertaa väliin.


China Town on ehdottomasti toisenkin käynnin arvoinen, ja jos joku teistä vierailee täällä, mennään ehdottomasti käymään!


(Valitettavasti en saanut ladattua tähän uudella kameralla ottamiani kuvia; laitan kuitenkin ryhmäkuvan opiskelijoista.)


2 kommenttia:

  1. Petriltä terkkuja
    Heippa
    Mukavaa, että savimajassasi on jo sähköä ja riisiä riittää(Satu). Käykö sillä tavalla, että keväällä toimintakertomukseen voin poimia tästä blogistasi mehukkaimmat palaset, jolloin sinun ei tarvitse erikseen kirjoittaa mitään.
    PS. lunta 35 cm ja lisää pukkaa niinkuin pakkastakin. Terkkuja myös Marjolta, Sadulta ja minulta (Anne-Mari). Huom käytettiin minun tunnusta kun muut eivät osanneet vielä tehdä sitä.

    VastaaPoista
  2. Mukava lukea kuulumisia. Muista juoda riittävästi noin lämpimässä. Ensi viikolla on täällä talviloma ja hiihtämään pitäisi päästä. t. Ritva

    VastaaPoista