maanantai 29. maaliskuuta 2010

Nyt on koettu maanjäristyskin


Pakkailin juuri tavaroita kasaan, ja tuntui tosi oudolta käsitellä pitkähihaisia vaatteita. Suomesta lähdön jälkeen en ole käyttänyt kertaakaan muuta kuin lyhythihaisia tai hihattomia asuja. Lähden aamulla Hongkongiin, jossa säätiedotuksen mukaan on vain parikymmentä lämpöastetta. Palelee jo, kun ajatteleekin!
Vietimme viime viikolla kolme päivää rantalomaa Subic Bayssa, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Manilasta pohjoiseen. Alueella on vuoteen 1992 sijainnut Yhdysvaltain Tyynenmeren suurin tukikohta, mikä näkyy alueella vieläkin monin tavoin. Tiet ovat leveitä, matkalla oli jopa yksi liikenneympyrä, ja kaikkialla näkyy armeijan vanhoja rakennuksia.
Myös hotellimme oli ilmeisesti alun perin rakennettu palvelemaan armeijan tarpeita. Ylin kerros muistutti laivan komentosiltaa, ja alakerrassa on varmaankin ollut jonkinlainen upseerikerho. Paikassa oli jotakin selittämätöntä viehätystä; olisi voinut kuvitella olevansa jossakin Agatha Christien kirjan pohjalta tehdyssä elokuvassa.
Vuodesta 2006 lähtien alueella sijaitsee korealaisten omistama telakka. Venekuskimme mukaan amerikkalaiset olivat mukavia, mutta korealaiset ovat ilkeitä. Hän oli ollut jonkin aikaa telakalla töissä ja kertoi, että korealaiset päälliköt lyövät filippiiniläisiä alaisiaan.
Kotimatkalla pysähdyimme syömään, ja juuri kun olin poimimassa lautaselta puikkoihini jotakin merenelävää, tunsin yhtäkkiä voimakasta huimausta. Tarjoilijat juoksivat pelästyneinä ovelle, ja koko rakennus tuntui ikään kuin kelluvan. Tunne oli sama kuin olisi ollut laivassa. Onneksi huojunta ei kestänyt kauan.
Nyt tiedän siis, miltä maanjäristys tuntuu! Manilassa pilvenpiirtäjät olivat kuulemma huojuneet, mutta mitään vakavampaa ei sattunut. Järistys oli ollut voimakkuudeltaan 6 magnitudia (tai jotain sinnepäin...)
Suomalaiset lääkärit saisivat muuten hävetä! Luin Turun Sanomien verkkosivuilta, että kaupungissa jyllää mykoplasma-bakteerin aiheuttama hengitystietulehdus, mutta lääkärit eivät tunnista sairautta ja määräävät vääriä lääkkeitä. Minulla on pitkään ollut kuiva yskä, itse asiassa jo pari vuotta. Kun kielikoulun omistaja, joka by the way on lääkäri, kuuli minun kerran yskivän, hän sanoi heti, että minulla on mykoplasma ja että siihen vaikuttaa vain tietty antibiootti. Saman tien hän haki apteekista lääkkeet, ja nyt yskä on hävinnyt. Kun joskus valitin yskästä työterveyslääkärille, sain vain yskänlääkettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti